Yogabindu wordt al 21 jaar met veel bezieling geleid door yogadocente Maaike Chavanu (1950). Onder haar begeleiding geven op het centrum drie andere docenten les: José Albers en Jacqueline Lindenaar en Miranda Klomp.

Na de docentenopleiding van Jos Plenckers (Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte), begon Maaike in 1990 met lesgeven bij een Satyananda Yogacentrum. Ze is zich altijd blijven verdiepen in de Satyananda Yoga, door cursussen in binnen- en buitenland. Zo ontmoette ze in 1992 in India, de bakermat van yoga, Swami Niranjan, hoofd en inspirator van de Satyananda Yoga. Voor Maaike van grote betekenis en een nog immer blijvende inspiratiebron.

Met haar ruime ervaring en enthousiaste toewijding heeft ze op haar beurt vele mensen met yoga in aanraking gebracht, in het bijzonder Satyananda Yoga. Bij Yogabindu geeft Maaike wekelijkse lessen. Daarnaast verzorgt ze workshops voor cursisten en belangstellenden en bijscholing voor yogadocenten. Ze is gespecialiseerd in yoga voor zwangeren, yoga voor ouderen, de adem en individuele yogabegeleiding (therapie). Ben je op zoek naar individuele yogales of privé-(yoga)begeleiding? Neem dan contact op met Maaike. 
Maaike is aangesloten bij de VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland).

 

Vanaf 12 oktober gaat Rob Bouwhuis (1964) de donderdagavond lessen bij Yogabindu verzorgen.

Rob heeft de afgelopen jaren op diverse plaatsen in de regio yogales gegeven in de stijl van Hatha yoga en Satyananda Yoga.
Rob heeft verschillende bijscholingen gedaan op het gebied van yoga: o.a. yogatherapie, yoga bij depressies/angstklachten, Trauma Sensitieve Yoga.

Na zijn docentenopleiding in Nederland/Nijmegen (Brahmrishi Yoga training College) en Portugal (Satyananda yoga) is Rob zich bezig gaan houden met het bestuderen van de Indiase Veda’s en vedische mantra’s. Daarnaast neemt hij regelmatig deel aan seminars en bijscholingen op het gebied van yoga, meditatie en stressmanagement.

Naast de yogalessen is Rob werkzaam als ambulant begeleider in de geestelijke gezondheidszorg waar hij mensen persoonlijk coacht op o.a. mentaal gebied en waarbij ook regelmatig toepasbare meditatie-/adem- en stres reducerende technieken worden gebruikt.