Maaike ChavanuMaaike Chavanu (1950) is yogadocente en leidt het centrum Yogabindu. Ze kreeg haar docentenopleiding van Jos Plenckers van de Saswitha Stichting en begon in 1990 met haar eerste lessen bij een Satyananda Yogacentrum, waar zij 11 jaar heeft lesgegeven. Daarnaast is ze zich blijven verdiepen in de Satyananda Yoga door cursussen te volgen In Nederland, Europa en in India zelf, de bakermat van yoga. De ontmoeting met Swami Niranjan, hoofd en inspirator van de Satyananda Yoga, is voor Maaike van grote, blijvende invloed en vormt een ware inspiratiebron.
Maaike heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd op het gebied van yoga voor zwangeren, yoga voor ouderen, de adem en individuele yoga begeleiding (therapie). Met haar enthousiasme en ervaring heeft ze vele mensen kennis laten maken en verder vertrouwd gemaakt met yoga en dan de Satyananda Yoga in het bijzonder.
Bij Yogabindu geeft Maaike wekelijks lessen, maar verzorgt ze ook bijscholing voor (yoga)docenten. Daarnaast organiseert ze workshops, zowel voor cursisten als voor andere geïnteresseerden.
Sinds 2001 doet ze dit in een sfeervolle ruimte aan huis. Onder begeleiding van Maaike wordt door 2 andere docenten lesgegeven bij Yogabindu: José Albers en Jacqueline Lindenaar.

Maaike is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Daarnaast is ze vele jaren redactielid geweest van het Tijdschrift voor Yoga (www.tijdschriftvooryoga.nl).

Neem voor een individuele yogales of privé (yoga)begeleiding contact op met Maaike.