Yogabindu wordt al 21 jaar met veel bezieling geleid door yogadocente Maaike Chavanu (1950). Onder haar begeleiding geven op het centrum drie andere docenten les: José Albers en Jacqueline Lindenaar en Miranda Klomp.

Na de docentenopleiding van Jos Plenckers (Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte), begon Maaike in 1990 met lesgeven bij een Satyananda Yogacentrum. Ze is zich altijd blijven verdiepen in de Satyananda Yoga, door cursussen in binnen- en buitenland. Zo ontmoette ze in 1992 in India, de bakermat van yoga, Swami Niranjan, hoofd en inspirator van de Satyananda Yoga. Voor Maaike van grote betekenis en een nog immer blijvende inspiratiebron.

Met haar ruime ervaring en enthousiaste toewijding heeft ze op haar beurt vele mensen met yoga in aanraking gebracht, in het bijzonder Satyananda Yoga. Bij Yogabindu geeft Maaike wekelijkse lessen. Daarnaast verzorgt ze workshops voor cursisten en belangstellenden en bijscholing voor yogadocenten. Ze is gespecialiseerd in yoga voor zwangeren, yoga voor ouderen, de adem en individuele yogabegeleiding (therapie). Ben je op zoek naar individuele yogales of privé-(yoga)begeleiding? Neem dan contact op met Maaike. 

Maaike is aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland.