Wat is meditatie? Daar kun je veel woorden aan wijden en dat terwijl meditatie zelf vrijwel zonder woorden is. Het is een manier om bij jezelf te komen, oftewel rust te vinden, (innerlijke) vrede te ervaren en gewoonweg jezelf te zijn, met zowel je goede als je slechte eigenschappen.

Swami Niranjan: “Door te mediteren kun je leren te glimlachen in alle omstandigheden, kun je leren om elke stressvolle situatie te zien als een uitdaging of een kans om te leren, te geven, te dienen en lief te hebben.”

Bijna 12,5 jaar waren er bij Yogabindu meditatie-avonden op de laatste vrijdag van ieder maand. Avonden die niet alleen toegankelijk waren voor cursisten maar voor iedereen die geïnteresseerd was in meditatie of gewoonweg kennis wil maken met Yogabindu. de vrijwillige donatie voor deze avonden zijn geheel naar www.benaresfonds.nl  gegaan.
De kerstmeditatie-avond op vrijdag 20 december jl was de laatste meditatie-avond die Yogabindu organiseerde. Het was ‘klaar’ – zogezegd. deze afsluitende avond heeft naast de meditatie Jack Peters een klank-concert gegeven. een prachtige afsluiting avn alle avonden!
In die 12,5 jaar is er ongeveer 12.000euro overgemaakt naar het Benaresfonds. Hartelijke dank voor ieders aanwezigheid en zeker ook voor de donaties.