Vanwege het corona virus lijkt het Maaike, de docent bij de reinigingen, (nog) niet verwantwoord deze reiniging in het najaar te doen. Waarschijnlijk kan het in april 2021 weer goed én veilig. Hou de website in de gaten voor de datum en/of laat Maaike nu al weten dat je belangstelling hebt.
aanmelden/vragen

In het westen kennen wij de voorjaarsschoonmaak in huis, dé grote schoonmaak. Maar we kennen in onze cultuur ook het vasten en de sapkuren, het ‘schoonmaken’ van het lichaam. Dit vormt een belangrijke ondersteuning voor de gezondheid en het is prettig om in het voorjaar te doen, maar zeker ook aan het begin van het najaar.
Reinigingen zijn ook oeroude technieken in de yoga, bekend uit de Shatkarma’s. Een ervan heeft de prachtige naam Laghoo Shankhaprakshalana, oftewel kleine reiniging van de ingewanden van mond tot het einde van de darmen.
Deze reiniging wordt gedaan bij Yogabindu. Je leert het schoonmaken van de tong, neus, maag en het spijsverteringskanaal met behulp van (zout) water. Het wordt op een lege maag beoefend.
Aan het einde van de ochtend is er een lichte en goed verteerbare maaltijd, afgestemd op een lege maag en lege darmen. Na zo’n dag heb je het gevoel weer helemaal ‘schoon’ te zijn. Praktische informatie wordt je na aanmelding toegestuurd.

Wanneer: april 2021
Hoe laat: 9:00 tot + 13:00
Waar: Yogabindu, Hogeweg 1 Langenboom
Kosten: € 35,00
Begeleiding: Maaike Chavanu
aanmelden