In het westen kennen wij de voorjaarsschoonmaak in huis, dé grote schoonmaak. Maar we kennen in onze cultuur ook het vasten en de sapkuren, het ‘schoonmaken’ van het lichaam. Dit vormt een belangrijke ondersteuning voor de gezondheid en het is prettig om in het voorjaar te doen, maar zeker ook aan het begin van het najaar.
Reinigingen zijn ook oeroude technieken in de yoga, bekend uit de Shatkarma’s. Een ervan heeft de prachtige naam Laghoo Shankhaprakshalana, oftewel kleine reiniging van de ingewanden van mond tot het einde van de darmen.
Deze reiniging wordt gedaan bij Yogabindu. Je leert het schoonmaken van de tong, neus, maag en het spijsverteringskanaal met behulp van (zout) water. Het wordt op een lege maag beoefend.
Aan het einde van de ochtend is er een lichte en goed verteerbare maaltijd, afgestemd op een lege maag en lege darmen. Na zo’n dag heb je het gevoel weer helemaal ‘schoon’ te zijn. Praktische informatie wordt je na aanmelding toegestuurd.

Wanneer: 2 mogelijkheden vrijdag 25 september; zaterdag 26 september (vrijdag 10 april; zaterdag 11 april 2020 ~ gecanceld vanwege corona).
Hoe laat: 9:00 tot + 13:00
Waar: Yogabindu, Hogeweg 1 Langenboom
Kosten: € 35,00
Begeleiding: Maaike Chavanu
Aanmelden