Wat is yoga?pic_DSC_0035

Over yoga doen vele verhalen de ronde. De een noemt het een religie, de ander ziet het als vorm van gymnastiek. Maar wat is yoga nu eigenlijk precies? Simpel gezegd: een manier om op zoek te gaan naar ontspanning en rust, de dagelijkse spanningen het hoofd te bieden en open tegen het leven aan te kijken.

Het woord yoga is afgeleid uit het Sanskriet en staat voor verenigen, eenheid en het in balans brengen. En dat is ook precies wat dit van oorspring oosterse oefensysteem doet: het helpt je in harmonie te komen met jezelf. Van daaruit kun je vervolgens ook evenwicht creëren tussen jezelf en de wereld om je heen.

Yogalessen bij Yogabindu bestaan uit asana’s, oftewel oefeningen. Hierbij werk je zowel met je lichaam als met je adem en staan aandacht en bewustwording centraal. De les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening. Dit geheel maakt niet alleen je lichaam soepeler, maar leert je tegelijkertijd je aandacht naar binnen te richten. Zo word je je niet alleen bewust van je lichaam en je adem, maar van al je zintuigen, je gedachten en je geest op een dieper niveau. Resultaat: je voelt je weer thuis bij jezelf, zowel in je lijf als in je hoofd!

Prestaties leveren is bij yoga niet van belang. Alles wat je doet, doe je naar jouw eigen kunnen, met respect voor jouw eigen grenzen. Het enige waar het uiteindelijk om draait is: open en aandachtig in het hier en nu zijn.

Benieuwd naar wat yoga voor jou persoonlijk kan betekenen? Dat ontdek je maar op één manier: door het zelf te doen!

“Yoga verhoogt de kwaliteit van je leven op alle vlakken.”