pic_DSC_0035

Een religie of rekken en strekken… Iedereen heeft een ander beeld bij yoga. Maar wat is het nu eigenlijk? In eenvoudige woorden is het een manier om met de dagelijkse stress om te kunnen gaan, rust en ontspanning te vinden en weer open te staan voor al wat het leven brengt.

Yoga is het subtiele samenspel tussen lichaam adem en geest. Het woord ‘yoga’ komt uit het Sanskriet. Het staat voor verenigen, eenheid en in balans brengen. Yoga helpt je dus de balans terug te vinden in jezelf, en tussen jou en de wereld om je heen. Dat gebeurt door asana’s, oftewel oefeningen.

Bij Yogabindu krijg je oefeningen voor je lichaam en je ademen en wordt de yogales afgesloten met een ontspanningsoefening. Hierbij staan aandacht en bewustwording centraal. Wat yoga je kan brengen:

  • Je lichaam wordt soepeler.
  • Je leert je aandacht naar binnen te richten.
  • Je wordt je bewust van lichaam en adem, maar ook van zintuigen, gedachten en gevoelens.
  • Je voelt je weer thuis in lichaam en geest!

Belangrijk is dat het niet gaat om presteren. ‘Don’t kill yourself because of the beauty of the pose’. Alle oefeningen doe je naar eigen kunnen. Luister naar je lichaam en respecteer je grenzen. Waar het wel om gaat is open en aandachtig in het hier en nu zijn.

“Yoga verhoogt de kwaliteit van je leven op alle vlakken.”

Wil je weten wat yoga persoonlijk voor jou kan betekenen? Wees welkom bij Yogabindu om dit voor jezelf te ontdekken, bijvoorbeeld tijdens een proefles.