De lessen bij Yogabindu:
– Hatha yogales
– Intensieve les, les met meer…..
– Yoga en meditatie
– Lessen speciaal voor mannen
– Kinderyoga
– Workshops en themadagen/ochtenden

Hatha Yoga les
Wil je actieve lichaamsbeweging combineren met ontspanning, adem en rust? Aan deze wekelijkse lessen hatha yoga kun je meteen meedoen. In vijf kwartier doe je lichamelijke oefeningen op de adem en specifieke ademoefeningen. Elke les eindigt met een ontspanningsoefening.

Intensieve les, les met meer…..
Als je meer uit yoga wilt halen en tijd wilt voor verdieping en verbreding, dan zijn deze lessen voor jou. De lichaams- en ademoefeningen zijn intensiever. Daarnaast is er aandacht voor de achtergrond van yoga, meditatie, filosofie en mantrazingen. Geschikt voor wie al meer yoga-ervaring heeft, maar vooral voor degenen die de beoefening en intenties van yoga willen omarmen in het dagelijks leven. Je volgt deze lessen voor jouw eigen welzijn en voor iedereen die je van dag tot dag ontmoet.

Yoga en meditatie
Leer in aandacht aanwezig te zijn bij alles wat zich voordoet in lichaam en geest. Deze meditatieve yogalessen bestaan uit verstilde yogaoefeningen en een ontspanningsoefening en eindigen met een meditatie. Langzaam maar zeker ga je van beweging naar verstilling en van doen naar zijn.

Lessen speciaal voor mannen
Yoga is heus niet alleen een vrouwen-ding. Mannen doen yoga, mannen hebben yoga juist hard nodig!  Yoga zonder wierook of trendy outfits. Wel intens, inspannend, ontspannend met alleen mannen in de groep. Als man kun je uiteraard aan elke les deelnemen, maar de donderdagavond is er yoga speciaal voor mannen. De oefeningen zijn wat ‘steviger’. Soms juist wat meer rust en ontspanning.

Kinderyoga (5 t/m 12 jaar)
Plezier staat in de lessen voor kinderen voorop! Door de combinatie van yoga en spel leren ze zich beter concentreren en ontwikkelen ze hun zelfbewustzijn, kracht en flexibiliteit. Een aanrader voor ieder kind!!

Workshops en themadagen /-ochtenden
In een ochtend of hele dag staat telkens één onderwerp centraal. Denk bijvoorbeeld aan de thema’s: chakra’s, de rug, Ayurveda of mind-body-integratie. Het uitgangspunt is bijna altijd de Satyananda Yoga. De workshops en themadagen worden verzorgd door de docenten van Yogabindu of gastdocenten uit het binnen/ buitenland.

Kom een proefles volgen om te ervaren of onze manier van lesgeven én welke les bij jou past.