De lessen bij Yogabindu:
– gewone/basis les
– intensieve les, les met meer…..
– yoga en meditatie
– lessen speciaal voor mannen
– zwangeren-yoga
– kinderyoga
– workshops en themadagen/ochtenden

Gewone/basis les
Wil je actieve lichaamsbeweging combineren met ontspanning en rust? Aan deze wekelijkse lessen hatha yoga kun je meteen meedoen. In vijf kwartier doe je lichamelijke oefeningen op de adem en specifieke ademoefeningen. Elke les eindigt met een ontspanningsoefening.

Intensieve les, les met meer…..
Als je meer uit yoga wilt halen en tijd wilt voor verdieping en verbreding, dan zijn deze lessen voor jou. De lichaams- en ademoefeningen zijn intensiever. Daarnaast is er aandacht voor de achtergrond van yoga, meditatie, filosofie en mantrazingen. Geschikt voor wie al meer yoga-ervaring heeft, maar vooral voor degenen die de beoefening en intenties van yoga willen omarmen in het dagelijks leven. Je volgt deze lessen voor jouw eigen welzijn en voor iedereen die je van dag tot dag ontmoet.

Yoga en meditatie
Leer in aandacht aanwezig te zijn bij alles wat zich voordoet in lichaam en geest. Deze meditatieve yogalessen bestaan uit verstilde yogaoefeningen en een ontspanningsoefening, en eindigen met een meditatie. Langzaam maar zeker ga je van beweging naar verstilling en van doen naar zijn.

Lessen speciaal voor mannen
Als man kun je uiteraard aan elke les deelnemen, maar de donderdagavond is er yoga speciaal voor mannen. De oefeningen zijn wat ‘steviger’. Soms geven ze als tegenkracht juist wat meer rust en ontspanning.

Zwangeren-yoga
Lichaam, emoties, gedachten, ze liegen er niet om: als je zwanger bent, maak je een intense verandering door. Wil je hier bewust mee omgaan en jezelf voorbereiden op de bevalling? Vanaf de vijftiende week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan yoga veel voor je betekenen, zowel door oefeningen met speciale yogahoudingen en met de adem, als door ontspanning. Verder kun je na de bevalling leren om je kindje te masseren: babymassage. Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden een (gedeeltelijke) vergoeding voor deze lessen. Informeer hiernaar bij jouw verzekeraar. Aan het eind van de cursus ontvang je een factuur die je kunt declareren. Neem contact op met Maaike en vraag naar de folder voor meer informatie over zwangerschapsyoga.

Kinderyoga (5 t/m 12 jaar)
In de lessen voor kinderen staat plezier voorop! Door de combinatie van yoga en spel leren ze zich beter concentreren en ontwikkelen ze hun zelfbewustzijn, kracht en flexibiliteit. Een aanrader voor ieder kind!!

Workshops en themadagen /-ochtenden
In een ochtend of hele dag staat telkens één onderwerp centraal. Denk bijvoorbeeld aan de thema’s: chakra’s, de rug, Ayurveda of mind-body-integratie. Het uitgangspunt is steeds de Satyananda Yoga. De workshops en themadagen worden verzorgd door de docenten van Yogabindu of Satyananda-docenten uit het buitenland.

Kom een proefles volgen om te ervaren of onze manier van lesgeven bij jou past. Voor twee proeflessen betaal je eenmalig € 17,-.