De lessen bij Yogabindu:
– reguliere lessen
– verbreding van yoga, lessen met meer…..
– yoga en meditatie
– lessen speciaal voor mannen
– lessen voor zwangeren
– kinderyoga
– tieneryoga
– workshops en themadagen/ochtenden

Reguliere les
Een reguliere yogales bij Yogabindu is een Hatha Yogales van 5 kwartier. Hierbij worden lichamelijk actieve oefeningen gedaan op de adem en specifieke ademoefeningen. Elke les eindigt met een ontspanningsoefening. Deze reguliere lessen zijn dus geschikt voor wie actieve beweging wilt combineren met ontspanning en rust. De lessen zijn zo zorgvuldig opgebouwd dat iedereen er in principe meteen mee kan beginnen.

Verbreding van yoga, lessen met meer…………
Lessen voor hen die meer uit yoga willen halen. Tijdens deze lessen zijn de oefeningen intensiever en is er zowel tijd voor de verdieping als de verbreding van yoga. Naast het actieve deel met oefeningen en ademoefeningen, is er ook aandacht voor achtergronden, meditatie, filosofie, theorie en zingen we mantra’s. Deze lessen zijn er niet alleen voor degenen met yoga ervaring, maar vooral voor degenen die er serieus, oprecht en betrokken mee bezig zijn en de beoefening en intenties van yoga in hun dagelijkse leven willen integreren. Niet alleen ten gunste van zichzelf maar van iedereen met wie ze dagelijks in contact staan.

Yoga en meditatie
Tijdens deze lessen beoefen je yoga op een meditatieve manier, met aandacht voor alles wat zich voordoet in je lichaam en in je geest. De lessen bestaan uit verstilde yoga oefeningen en een ontspanningsoefening en eindigen met een meditatie. Langzaam maar zeker ga je van beweging naar verstilling en van doen naar zijn.

Lessen speciaal voor mannen
Elke donderdagavond is er een les speciaal voor mannen. Oefeningen die tijdens deze les worden gedaan, zijn soms wat ‘steviger’ dan tijdens andere lessen en soms bieden ze juist wat meer rust en ontspanning. Mannen kunnen uiteraard ook gewoon deelnemen aan de andere lessen.

Lessen voor zwangeren
Moeder worden is voor elke vrouw weer anders. Tijdens de zwangerschap maakt je lichaam een bijzondere ontwikkeling door. Dat is niet alleen een lichamelijk en geestelijk proces, maar zeker ook een emotioneel proces waarin je veel groei en verandering doormaakt. Vanaf de vijftiende week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan yoga veel voor je beteken. De lessen van Yogabindu helpen je de zwangerschap intenser te beleven en je bewust voor te bereiden op de bevalling. Zowel door oefeningen als door adem als ontspanning. Na de bevalling is er de mogelijkheid om je kindje te leren masseren: babymassage. Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden een vergoeding voor (een gedeelte van) deze lessen. Informeer hiernaar bij jouw verzekeraar, aan het eind van de cursus krijg je een factuur die je kunt declareren.
Vraag voor meer informatie over yogalessen voor zwangeren onze folder aan.

Kinderyoga (5 t/m 12 jaar)
Kinderyoga is een combinatie van yoga en spel waarbij plezier voorop staat. Kinderen worden door deze lessen bewuster van zichzelf, leren zich beter concentreren en krijgen een sterker en flexibeler lichaam.

Tieneryoga (12 t/m 18/19 jaar)
Tieners gaan naar yoga om dezelfde redenen als volwassenen: rust, ontspanning en soepel worden oftewel lekker in je vel en rust in je hoofd! Natuurlijk leren tieners het makkelijkst ‘spelender’wijs. In de les is er altijd tijd voor een praatje en worden de oefeningen aangepast aan hun leeftijd. Ze geven naast lichamelijke souplesse de tiener rust en bewustwording, iets wat ze goed kunnen gebruiken in hun drukke tiener-bestaan. Bij voldoende belangstelling gaat er weer les gegeven worden, meld je aan.

Workshops en themadagen /-ochtenden
Tijdens deze ochtenden of dagen staat telkens een ander thema centraal. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een chakra cursus, ruglessen, Ayurveda of mind-body integratie. Al deze onderwerpen worden vanuit de Satyananda Yoga benaderd en worden verzorgd door zowel eigen docenten als door Satyananda docenten uit het buitenland.

Door een les mee te maken, kun je ervaren of de manier van lesgeven bij Yogabindu je aanspreekt. Een proefles behoort tot de mogelijkheden, kosten €  17,- voor 2 lessen proeven,  2 maal proeven voor zwangeren is € 22.-