Yogabindu organiseert zowel bijscholingen voor docenten als themadagen voor cursisten én docenten. Deze voegen iets toe aan het lesgeven en les volgen.
Kijk regelmatig op de website voor nieuwe workshops en vraag gerust om meer informatie.

Weekend seminar PRATYAHARA – AJAPA JAPA ~`mei ’19
De basis van tevredenheid is een rustige geest. In yoga is de weg ernaartoe duidelijk beschreven. Een belangrijk onderdeel van dit pad is Pratyahara en dit is het onderwerp van het weekend met Swami Anandananda uit Italië. Voor de 3e maal komt hij bij Yogabindu een seminar geven.
Bij Pratyahara keert men de aandacht, die doorgaans via de zintuigen naar buiten is gericht, (terug) naar binnen. Uit een dergelijke omkering volgen waakzaamheid, kalmte, rust in de geest en vroegere indrukken (pratyaya’s) worden opgehelderd. Het is een cruciale stap op weg naar meditatie en ZIJN, een onmisbare voorbereiding op de klassieke meditatie (Dhyana) en tegelijkertijd op zichzelf staande oefeningen die leiden naar vrede, sereniteit en innerlijke vrede.
De basis voor dit seminar is de meditatieve techniek van Ajapa Japa welke verschillende dimensies van de geest en persoonlijkheid omvat, om de juiste mentale houding in de praktijk te ervaren en toe te passen. (Ajapa Japa = voortdurend en spontaan herhalen van een mantra). Asana en Pranayama zullen deel uitmaken van het programma, evenals Yoga Nidra.
Een heel verdiepende ervaring van/door een zeer ervaren docent.                            Weekend ’18 English version
Wanneer:         17 t/m 19 mei
Hoe laat:          vr 17 mei 19:30 – zo 20 mei 13:00
Waar:                Yogabindu, Hogeweg 1 Langenboom
Kosten:             *225,- excl. overnachting en ontbijt; lunches en diner op zaterdag inbegrepen
Kosten:             *265,- incl. overnachtingen en ontbijt; lunches en diner op zaterdag inbegrepen
Overnachten:  Yogabindu heeft 7 slaapplaatsen verdeeld over 3 kamers. Yogabindu kan zorgen voor B&B in de buurt op eigen kosten
Docent:            Swami Anandananda (Italië, www.satyanandaitalia.net)
Voor wie:         yogadocenten én yogacursisten (erkend VYN-bijscholing)  
Aanmelden 

PAWANMUKTASANA’S ~ 21 september 2019
De Pawanmuktasana’s zijn een ‘wonderbaarlijke’ serie asana’s, door hun eenvoud en diepgang en door de grote lichamelijke, geestelijke en zelfs meditatieve invloed
De serie bestaat uit asana’s voor de gewrichten, voor de buik/rug en om de totale energie te stimuleren. Er wordt als het ware een basis gelegd voor volgende asana’s. Daarnaast zijn het asana’s op zich. In de workshop wordt de hele serie onder de loep genomen. Iedere asana komt aan bod, de (eventuele) voors en tegens en contra-indicaties worden besproken en natuurlijk kunnen de asana’s aan den lijve worden ervaren. Er zal een reader worden uitgedeeld.
Wanneer:        21 september
Hoe laat:         10:00 – ongeveer 17:30
Waar:               Yogabindu, Hogeweg 1 Langenboom
Kosten:            € 99,00 met vegetarische Yogabindu-lunch
Voor wie:         yogadocenten (erkend als VYN-bijscholing 6 punten)
Docent:            Maaike Chavanu
Aanmelden

Yoga Nidra workshop ~ januari 2020
Deze dag is om Yoga Nidra te ervaren&nbsp zoals die bedoeld is door Swami Satyananda. Het is een workshop om je eigen yoga nidra te verdiepen. Onderwerpen zullen oa zijn: de hoofdpunten en structuur van een Yoga Nidra, het Sankalpa, lange en korte Yoga Nidra’s en achtergrond informatie. Er zal een reader worden uitgedeeld.
Wanneer:             januari 2020
Hoe laat:              10:00 – ongeveer 17:30
Waar:                    Yogabindu, Hogeweg 1 Langenboom
Kosten:                 € 99,00 met vegetarische Yogabindu-lunch
Docent:                Maaike Chavanu
Voor wie:             yogadocenten (erkend als VYN-bijscholing 6 punten) én voor wie nieuwschierig is naar Yoga Nidra
Aanmelden